مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

شایع ترین آسیب های ورزشی زانو

به طور کلی می توان گفت که زانو یکی از مهم ترین و بزرگ ترین مفصل ها در بدن به شمار می رود و ممکن است با آسیب به آن مشکلاتی در حرکت و انجام برخی فعالیت ها برای فرد به وجود آید؛ زیرا که زانو قسمتی مهم برای انجام برخی فعالیت ها نظیر  راه رفتن، نشستن و برخاستن به شمار می رود و اغلب عملکرد پا، به زانو مرتبط است.

ورزشکاران و کسانی که فعالیت های ورزشی را به طور حرفه ای و سخت انجام می دهند بیشتر از افراد دیگر دچار آسیب در ناحیه زانو می شوند؛ زیرا که زانو فشار بیشتری را متحمل می شود و در نتیجه فرد دچار برخی آسیب های ورزشی زانو می شود.

همچنین لازم است بدانید که مفصل زانو بیشتر از مفاصل دیگر در بدن مستعد آسیب  است، به خصوص به آسیب های ورزشی بیشتر دچار آسیب می شود و در نتیجه مشکلات بسیاری را برای فرد به وجود می آورد.

ما در این مقاله قصد داریم در خصوص آسیب های ورزشی زانو اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

شایع ترین آسیب های ورزشی زانو

آسیب های زانو

آناتومی زانو

همانطور که گفته شد زانو یکی از پیچیده ترین مفصل ها به شمار می رود.همچنین نیز مفصل زانو به دلیل تحمل وزن فرد، فشار بسیاری را متحمل می شود.

اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم باید گفت که زانو از پیوند چند استخوان و قسمت های دیگر تشکیل شده است که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم.

استخوان

به طور کلی مفصل زانو از پیوند قسمت بالایی استخوان ران که در اصطلاح پزشکی به آن استخوان فمور گفته می شود و استخوان ساق پا یا استخوان درشت نی که با نام استخوان تیبیا در علم پزشکی شناخته می شود، تشکیل شده است.

در قسمت جلویی مفصل زانو، کشکک وجود دارد که در اصطلاح به آن پاتلا نیز گفته می شود. به طور کلی کشکک زانو یا پاتلا نقطه اتصال و پیوند دو استخوان فمور و تیبیا است.

غضروف

همچنین در بین استخوان های مفصل زانو، غضروف های مفصلی جهت جلوگیری از سایش استخوان ها وجود دارند که به طور کلی غضروف ها در بین سطح استخوان ها دارای مایعی هستند که در اصطلاح پزشکی به این مایع سینوویال گفته می شود؛ این مایع  سبب می شود که استخوان های ما در هنگام حرکت و خم کردن زانو به نرمی و بدون درد و فرسایش حرکت کنند و به راحتی حرکت و لغزش داشته باشند.

همچنین می توان گفت که غضروف ها یک عامل کمک کننده به مفصل زانو در برابر آسیب ها و ضربه هستند و از آسیب های جدی به استخوان و مفصل زانو جلوگیری می کنند.

رباط ها

رباط ها در مفصل زانو در واقع وظیفه نگه دارنده استخوان ها را دارند. به طور کلی رباط ها موجب کنار هم قرار گرفتن استخوان ها می شود و استخوان ها را در کنار یکدیگر به صورت ثابت نگه داری می کند که آسیب به رباط زانو، می تواند آسیب های جدی را بر عملکرد مفصل زانو بگذارد و در برخی موارد ممکن است در اثر آسیب به رباط های زانو نیاز به جراحی باشد.

تاندون ها

به طور کلی اگر بخواهیم در مورد وظیفه تاندون ها در مفصل زانو بگوییم باید گفت که در واقع تاندون ها وظیفه اتصال عضلات و استخوان های قسمت بالا و پایین مفصل زانو را دارد و عضلات اطرف و استخوان های مفصل زانو را به یکدیگر متصل می کند.

شایع ترین آسیب های ورزشی زانو

به طور کلی آسیب های ورزشی زانو یکی از شایع ترین آسیب ها در  زانو به شمار می رود و در ورزشکاران و کسانی که فعالیت ها و تمرین های ورزشی انجام می دهند بسیار مشاهده می شود.

آسیب های ورزشی زانو ممکن است برای هرکدام از قسمت های گفته شده در آناتومی زانو به وجود بیاید که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم.

همچنین لازم است بدانید که آسیب های ورزشی در زانو شامل آسیب های حاد و غیر حاد می شوند که هر کدام از آنها بسته به نوع آسیب و شرایط بیمار مشکلاتی برای فرد به وجو می آورند. همچنین برخی آسیب ها وجود دارند که در اثر استفاده زیاد و فشار زیاد به مفصل زانو به وجود می آیند.

آسیب های زانو با توجه به نوع و شدت آسیب در برخی موارد می توانند درمانی راحت داشته باشند.

برخی از آسیب های ورزشی زانو عبارتند از:

پارگی مینیسک زانو

یکی از آسیب های شایع در زانو که در ورزشکاران بسیار مشاهده می شود پارگی مینیسک زانو است.

به طور کلی مینیسک زانو، یکی از غضروف های بین استخوان و مفصل زانو است که اغلب می تواند در مقابل ضربات از مفصل زانو محافظت کرده و ضربات را به خود جذب کند.

پارگی مینیسک به طور کلی بر اثر ضربات شدید، پرش، تغییر ناگهانی جهت دویدن و انجام برخی ورزش هایی مانند والیبال، فوتبال که ورزشکاران در آنها پرش دارند و یا در ورزش هایی که برخورد افراد با یکدیگر زیاد است، ممکن است رخ دهد. در هنگام پارگی مینیسک زانو، بسته به شدت پارگی مینیسک و شرایط بیمار، درمان صورت می گیرد و همچنین ممکن است در برخی موارد به جراحی نیاز باشد.

پارگی رباط جانبی زانو

به طور کلی پارگی رباط  جانبی زانو یکی از آسیب هایی است که در اثر انجام برخی ورزش ها رخ می دهد و اغلب در ورزشکاران شایع تر است.

اغلب می توان گفت که پارگی رباط صلیبی جانبی زانو ناشی از فشار بیش از حد بر قسمت پایینی پا رخ می دهد.

لازم است بدانید که پارگی رباط صلیبی جانبی پا اغلب به جراحی نیاز ندارد، اما ممکن است که این پارگی همواره با آسیب دیدگی نواحی دیگر مفصل زانو رخ دهد و در این صورت بسته به شرایط و شدت آسیب دیدگی، به جراحی توسط  متخصص ارتوپد نیاز باشد.

شکستگی زانو

در حقیقت شکستگی زانو یکی از موارد شایع در ورزشکاران است؛ زیرا که به طور کلی شکستگی زانو بر اثر پرش، ضربات شدید، افتادن و برخورد رخ دهد که در طی آن ممکن است، شکستگی آسیب بسیاری را بر زانو و مفصل زانو وارد کند و همواره با درد بسیار شدید همراه است.

همچنین لازم است بدانید که شایع ترین شکستگی ناشی از ورزش در زانو، در قسمت کشکک زانو است.

کشیدگی زانو

در واقع در اثر آسیب به رباط های زانو کشیدگی یا رگ به رگ زانو به وجود می آید. این کشیدگی ها در زانو آسیب به رباط صلیبی زانو، اغلب در ورزشکاران شایع تر است و اثر فعالیت هایی نظیر پرش، فرود سریع یا تغییر جهت ناگهانی در هنگام دویدن رخ دهد و موجب پیچش استخوان شود که این آسیب، از آسیب های ورزشی شناخته می شود و اغلب این آسیب با درد، تورم، حساسیت به لمس مفصل زانو، درد و دشواری در هنگام راه رفتن و صدای تق تق در مفصل های زانو همراه است.

سندورم درد پاتلافیمورال

به طور کلی سندروم پاتلافیمورال یکی از آسیب ها و بیماری های شایع در ورزشکاران است و همچنین این سندروم با نام سندروم پای دوندگان شناخته می شود و اغلب در اثر فشار و استفاده بیش از حد از زانو رخ می دهد به همین دلیل نیز در ورزشکاران و دوندگان شایع تر است.

در رفتگی مفصل زانو

به طور کلی در رفتگی زانو ناشی از جابه جایی استخوان و مفصل زانو و خارج شدن ان از جای خود است که اغلب بر اثر برخی فعالیت های ورزشی و ضربات و چرخش ناگهانی استخوان و کشکک زانو رخ دهد.

 

درخواست-مشاوره-با-دکتر-میرکاظمی

متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *