مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

ترمیم شکستگی استخوان

ترمیم شکستگی استخوان، جراحی برای رفع شکستگی استخوان با استفاده از پیچ‌ها، پین‌ها، میله‌ها یا صفحات فلزی برای نگه داشتن استخوان در جای خود است. همچنین به عنوان جراحی کاهش باز و فیکساسیون داخلی (ORIF) شناخته می شود. هنگامی که شکستگی استخوان را تجربه می کنید، مهم است که استخوان بتواند در موقعیت اولیه خود به درستی ترمیم شود.

درمان های مختلفی برای ترمیم شکستگی استخوان وجود دارد و درمانی که پزشک توصیه می کند بر اساس شدت شکستگی و محل آن است. در حالی که برخی از استخوان ها می توانند با استفاده از گچ بهبود یابند، برخی دیگر ممکن است به درمان های تهاجمی تری مانند ترمیم شکستگی استخوان نیاز داشته باشند.

نحوه ترمیم شکستگی استخوان

چرا ترمیم شکستگی استخوان انجام می شود؟

ترمیم شکستگی استخوان زمانی استفاده می شود که یک استخوان شکسته به با گچ گیری یا اسپلینت به درستی ترمیم نمی شود. بهبودی نامناسبی که نیاز به جراحی ORIF دارد می‌تواند در مواردی رخ دهد که استخوان از طریق پوست می‌چسبد و شکستگی‌هایی مانند مچ دست و پا که مفاصل را درگیر می‌کنند. اگر استخوان های اطراف مفاصل را نتوان ترمیم کرد، تحرک عملکردی فرد می تواند به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.

چگونه برای ترمیم شکستگی استخوان آماده شویم

شما لازم است در مورد سابقه پزشکی خود، از جمله هرگونه بیماری مزمن یا جراحی قبلی، به پزشک خود بگویید. همچنین در مورد داروهایی که مصرف می کنید یا به آنها حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک شما همچنین برای مشاهده دقیق محل شکستگی استخوان از شما آزمایش های تصویربرداری می خواهد. به عنوان مثال می توان به اشعه ایکس، سی تی اسکن و اسکن MRI اشاره کرد.

یک روز قبل از عمل، پزشک احتمالاً توصیه می کند که بعد از نیمه شب چیزی نخورید. باید از شخصی بخواهید که شما را به بیمارستان یا مرکز جراحی برساند و بعد از عمل شما را به خانه ببرد.

خطرات ترمیم شکستگی استخوان

عوارض این جراحی بسیار نادر است. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یک واکنش آلرژیک به بیهوشی
  • خون ریزی
  • لخته شدن خون
  • عفونت
مراقبت های بعد از شکستگی استخوان

شما می توانید با اطلاع تمام شرایط پزشکی و داروهایی که مصرف می کنید و همچنین با رعایت دقیق دستورات پس از عمل، خطر عوارض خود را به حداقل برسانید. این می تواند شامل دستورالعمل هایی در مورد تمیز و خشک نگه داشتن پانسمان باشد.

نحوه ترمیم شکستگی استخوان

جراحی ترمیم شکستگی استخوان می تواند چندین ساعت طول بکشد. ممکن است شما به بیهوشی عمومی نیاز داشته باشید یا فقط  بی حسی موضعی برای بی حس کردن اندام شکسته انجام شود. اگر قرار باشد از صفحه و پیچ استفاده شود، جراح ممکن است برشی روی محل شکستگی ایجاد کند. او ممکن است یک برش در انتهای یک استخوان بلند ایجاد کند و یک میله را در قسمت داخلی استخوان قرار دهد تا شکستگی را تثبیت و ترمیم کند.

سپس استخوان شکسته در جای خود قرار می گیرد. جراح شما ممکن است از پیچ ها، پین ها، میله ها یا صفحات فلزی برای محکم کردن استخوان در جای خود استفاده کند. اینها می توانند موقت یا دائمی باشند.

در صورتی که استخوان شما در حین آسیب اولیه شکسته شد، ممکن است پزشک شما پیوند استخوان را توصیه کند. در این روش از استخوان قسمت دیگری از بدن شما یا از یک اهداکننده برای جایگزینی بخش هایی از استخوان از دست رفته استفاده می شود.

رگ های خونی آسیب دیده شما، در طی عمل جراحی ترمیم خواهند شد. هنگامی که استخوان شکسته به درستی تنظیم شد، جراح زخم برش را با بخیه یا منگنه می‌بندد و آن را پانسمان می کند. اندام آسیب دیده شما به احتمال زیاد بعد از اتمام عمل در گچ قرار می گیرد.

بعد از ترمیم شکستگی استخوان

فرآیند بهبودی شکستگی معمولاً شش تا هشت هفته طول می کشد. با این حال، این بازه زمانی می تواند بر اساس نوع و محل شکستگی متفاوت باشد. بلافاصله پس از عمل، شما را به اتاق ریکاوری می برند و فشار خون، تنفس، ضربان قلب و دمای شما را کنترل خواهند کرد. بسته به میزان آسیب و جراحی، ممکن است نیاز باشد که یک شب یا بیشتر در بیمارستان بمانید.

مراقبت های بعد از ترمیم شکستگی استخوان

بعد از جراحی مقداری درد و تورم وجود خواهد داشت. یخ زدن، بالا بردن و استراحت اندام شکسته می تواند به کاهش التهاب کمک کند. پزشک برای کاهش ناراحتی شما داروهای مسکن تجویز می کند. با این حال، اگر درد شما پس از چند روز به جای تشدید شد، با پزشک خود تماس بگیرید.

پزشک دستورالعمل هایی را در مورد نحوه مراقبت از بخیه ها به شما می دهد. اما به عنوان یک قاعده کلی، شما باید محل جراحی را تمیز و خشک نگه دارید. پزشکان اغلب یک باند جراحی روی محل قرار می دهند که در ویزیت بعدی آن را بر می دارند. می‌توانید انتظار کمی بی‌حسی در محل برش داشته باشید، اما اگر زخم شما ورم، قرمزی و یا زهکشی بدبو داشت حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

ممکن است صفحه و پیچ‌ها باعث ناراحتی یا تحریک پوست ‌شوند، که پزشک شما پس از بهبودی شکستگی نسبت به برداشتن آن ها اقدام می کند. پزشک شما همچنین فیزیوتراپی را برای کمک به تقویت و کشش عضلات اطراف استخوان آسیب دیده را توصیه می کند. فیزیو تراپی به بهبودی و جلوگیری از آسیب بیشتر کمک می کند.

دوره بهبودی شکستگی استخوان

در حالی که ممکن است استخوان های خود را به عنوان یک قطعه جامد در نظربگیرید، اما در واقع آن ها دارای رگ های خونی زیادی هستند که می توانند باعث بهبودی شوند.  با گذشت زمان، بدن شما شروع به تولید سلول های خونی جدید می کند که در نهایت با هم رشد می کنند و به بهبود استخوان کمک می کنند.

فقط به یاد داشته باشید که حتی اگر شکستگی ترمیم شده باشد، ممکن است دوباره اتفاق بیفتد. بنابراین برای جلوگیری از آسیب مجدد احتیاط کنید. برای اینکار می توانید از یک رژیم غذایی غنی از غذاهای تقویت کننده استخوان، مانند غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D  استفاده کنید. استفاده از وسایل محافظ مانند پد، بریس یا کلاه ایمنی می تواند به شما در جلوگیری از شکستگی در آینده کمک کند.

درخواست-مشاوره-با-دکتر-میرکاظمی

متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با پزشک