مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

آیا سرطان استخوان بدخیم لاعلاج است؟

آیا سرطان استخوان بدخیم لاعلاج است؟ سرطان بدخیم استخوان از جمله سرطان های نادر است که اغلب به دلیل جدی نگرفتن درد ها و علائمی که می تواند نشانه ای از این بیماری باشد. با تشخیص دیر هنگام روند درمان بیمار مختل می شود. پذیرش سرطان توسط بیمار و پیگیری روند درمان می تواند بهبود را حاصل نماید. افراد از انجام پرتو درمانی و جراحی تومور استخوانی واهمه دارند و به روش های کاذب برای درمان روی می آورند. با به تاخیر انداختن آن، متاسفانه پزشکان چاره ای جز قطع عضو نخواهند داشت. در ادامه فیلم واقعی از نتیجه توقف درمان و استفاده از درمان گیاهی را همراه با توضیحات دکتر مسعود میر کاظمی متخصص ارتوپد و فلوشیپ جراحی تومورهای عضلانی و استخوانی در این باره مشاهده می کنید. دکتر مسعود میرکاظمی بهترین جراح سارکوم در تهران است که انواع جراحی های مربوط به تومورهای استخوانی را با تبحر و تجربه بالایی که دراند انجام می دهند.

سرطان استخوان بدخیم چیست؟

سرطان بدخیم استخوان یا استئوسارکوم نوعی سرطان استخوان است که از سلول های موجود در استخوان ها آغاز می شود. این سرطان عمدتا در استخوان هایی مانند پاها و گاها بازوها دیده می شود. سرطان استئوسارکوم می تواند هر یک از استخوان ها را درگیر کند. سرطان بدخیم استخوان، در نوجوانان و جوانان بیشتر شایع است. بیشتر کودکان و بزرگسالان را درگیر می کند.

علائم سرطان استخوان بدخیم

تورم نواحی نزدیک استخوان

دردهای استخوانی و مفصلی

آسیب استخوان و یا شکستگی استخوان بی هیچ دلیل مشخصی

در صورت ادامه دار بودن علائم و نشانه ها توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید. علائم این سرطان مشابه با اختلالاتی مانند آسیب های ورزشی است و به همین خاطر، علل وعلائم باید توسط پزشک بررسی شوند.

علت بروز سرطان بدخیم استخوان

علت اصلی بروز سرطان بدخیم استخوان هنوز مشخص نیست. متخصصین معتقدند این سرطان زمانی ایجاد می شود که نقصی در سلول های تولید کننده استخوان های جدید رخ دهد. تومور استخوان ران یا تومور استئوسارکوم زمانی ظاهر می شود که تغییراتی در DNA سلول استخوان سالم ایجاد شود. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه باید کند. این تغییرات آغاز تولید استخوان های سالم و غیر مورد نیاز خواهد بود. نتیجه آن تولید توده و تومور است که می توند به بافت های سالم حمله کند. سلول ها تجزیه و شکسته می شوند و در نواحی مختلف بدن پخش می شوند.

عوامل موثر در ابتلا به سرطان استخوان بدخیم

سابقه درمان رادیوتراپی
اختلات استخوانی مانند بیماری پاژه
برخی اختلالات ژنتیکی ارثی

عوارض ناشی از سرطان استخوان بدخیم

متاستاز

سرطان می تواند به سایر نواحی بدن پخش شود که در چنین مواردی، پروسه درمان پیچیده تر خواهد بود. این سرطان عمدتا ریه ها و یا سایر استخوان ها را درگیر می کند.

قطع اندام درگیر

در برخی موارد، نیاز است جراحی به منظور برداشت تومور و قطع شدن اندام ها انجام شود. اما گاهی نیاز به انجام این جراحی نمی باشد.

عوارض طولانی مدت درمان

شیمی درمانی که با هدف کنترل بیماری انجام می شود، می تواند عوارض طولانی مدت و کوتاه مدت را به همراه داشته باشد.

سرطان استخوان بدخیم چگونه تشخیص داده می شود؟

تست های تصویربرداری

تست های تصویربرداری به بررسی علائم، جست و جوی سرطان و علائمی از پخش شدن سرطان کمک می کند. تست هایی مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن و MRI.

نمونه برداری یا بیوپسی

روند گرفتن نمونه از سلول های مشکوک و بررسی زیر میکروسکوپ از نظر سرطانی شدن سلول ها، بیوپسی نام دارد. این تست درجه و نوع سرطان را نیز مشخص می کند. بیوپسی به دو روش انجام می شود:
با سوزن: سوزن ظریفی از راه پوست وارد تومور می شود و نمونه گرفته خواهد شد.
به روش جراحی: برشی از طریق پوست ایجاد می شود و تمام تومور و یا بخشی از آن برداشته خواهد شد.

درمان تومور استخوان بدخیم

درمان معمولا شامل شیمی درمان، جراحی و در برخی موارد رادیوتراپی می باشد. نوع درمان با توجه به ناحیه شروع سرطان، اندازه و شدت سرطان در نظر گرفته می شود.

جراحی تومور های استخوانی

هدف از جراحی، برداشت سلول های سرطانی می باشد. میزان جراحی نیز به اندازه و محل تشکیل تومور بستگی دارد. گزینه های جراحی عبارتند از:
– جراحی و برداشت تومور. در بیشتر موارد، جراحی با برداشت کامل سرطان و بخشی از دست و یا پا همراه است تا عملکرد طبیعی حفظ شود. اگر بخشی از استخوان برداشته شود، استخوان بازسازی خواهد شد.
– جراحی و برداشت ناحیه درگیر (قطع عضو). با توجه به پیشرفت های انجام شده در زمینه درمان، کمتر پش می آید که نیاز به قطع عضو درگیر باشد.
– جراحی و برداشت قسمت انتهایی پا.

شیمی درمانی برای درمان تومور های استخوانی

شیمی درمانی با استفاده از داروهایی انجام می شود که منجر به نابودی سلول های سرطانی می شوند. در سرطان بدخیم استخوان، شیمی درمانی قبل از جراحی توصیه می شود. اگر سرطان به این روش درمانی پاسخ خوبی نشان ندهد، نشان از آن است که سرطان پیشرفت دارد.
شیمی درمانی بعد از جراحی به نابودی باقی مانده سلول های سرطانی کمک خواهد کرد.
رادیوتراپی
در رادیوتراپی، امواج اشعه ایکس با انرژی بالا، به سلول های سرطانی تابیده می شوند و منجر به نابودی آن ها خواهند شد. رادیوتراپی در مواردی انجام می شود که امکان جراحی و یا برداشت تمام سرطان در طول جراحی وجود نداشته باشد.

درخواست-مشاوره-با-دکتر-میرکاظمی

متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با پزشک