سارکوم تومورهای سرطانی هستند که به دو نوع عمده استخوانی و بافت نرم تقسیم می شوند. سارکوم هایی که در بافت نرم تشکیل می شوند، مثل تومورهای دست و پا، به مرور استخوان ها و مفاصل را نیز درگیر می کنند. این تومور ها به مرور و تدریجی رشد می کنند. نکته منفی در خصوص سارکوم ها این است که در ابتدای شکل گیری درد به همراه ندارند بنابراین باعث می شود تا حدودی تشخیص سرطان دیر تر انجام شود.
اما زمانی که تومور سارکوم رشد کند به بخش استخوان ها می رسد و در این زمان درد ها آغاز می شود. در ادامه فیلم جراحی سارکوم توسط دکتر مسعود میرکاظمی – متخصص ارتوپد– فوق تخصص جراحی تومور های استخوانی و عضلانی را ملاحظه می کنید.
لازم است بدانید که عدم درمان به موقع سارکوم استخوان می تواند مشکلات جدی را برای فرد به وجود بیاورد و حیات فرد را تحت تاثیر قرار دهد به همین منظور لازم است که جهت درمان آن به بهترین جراح سارکوم در تهران مراجعه نمایید.
در ادامه به بررسی تومور سارکوم و علت به وجود آمدن آن و ویژگی های بهترین جراح سارکوم می پردازیم.
علائم و نشانه های سارکوم
طبق اظهارات بهترین متخصصین ارتوپد زمانی که سارکوم پیشروی کند با علائمی همراه است که مهم ترین آن ها موارد زیر هستند:
- نشانه اولیه این بیماری ایجاد توده و تورم در بخشی از یک بافت نرم می باشد. مثل کف دست یا روی یک انگشت که دور تا دور انگشت متورم می شود. یا این که در بازوی فرد توده تشکیل می شود.
- به میزانی که این تورم رشد می کند و بزرگتر می شود شاهد بروز درد هستیم. درد در محل توده در شب ها و زمانی که فعالیت های بیشتری دارید مثل ورزش کردن بیشتر می شود.
- در محل تورم زخم نیز ایجاد می شود.
- تب خفیف
- افزایش میزان دما در محلی که تورم ایجاد شده
- کاهش توانایی حرکت در عضوی که درگیر توده است. مثل شَل شدن دست یا لنگ شدن پا.
- اگر توده در دست یا پا شکل بگیرد باعث کاهش استحکام استخوان ها می شود در نتیجه احتمال شکسته شدن استخوان دست و پا زیاد می شود. بنابراین یکی از علامت های سرطان سارکوم این است که دست و پا با یک فشار خیلی کم شکسته می شوند.
علت ابتلا به سرطان سارکوم
هنوز هم علت اصلی و دقیق شکل گیری توده ها در بافت های نرم مشخص نیست. به همین جهت سرطان سارکوم را بیماری ناشناخته می دانند. اما عواملی در شکل گیری این توده ها دخیل هستند:
- تجربه یکبار انجام پرتو درمانی با شدت زیاد
- ابتلا به ویروس اچ آی وی یا ایدز
- ابتلا به ویروس هرپس انسانی
- دلایل ژنتیکی و وراثتی
این ها تمام عواملی هستند که احتمال شکل گیری توده های سارکوم را افزایش می دهند.
انواع روش های درمان سارکوم
مهم ترین روش هایی که برای درمان سارکوم بکار گرفته می شود:
- شیمی درمانی
- رادیوتراپی
- جراحی
بهترین جراح سارکوم در ابتدا میزان پیشروی تومور و اندازه آن را بررسی می کند. در مواردی که سارکوم بسیار بزرگ باشد لازم است که قبل از جراحی رادیوتراپی انجام دهند. زیرا رادیوتراپی باعث می شود سایز توده کوچک شود و خارج کردن آن در طی جراحی آسان تر می شود.
جراحی سارکوم در تهران
بهترین روش درمان سارکوم
واقعیت این است که برای درمان قطعی بیماری سارکوم باید مسائلی رعایت شود که موفقیت نتیجه درمان حتمی باشد.
بهترین روش درمان برای بیماری سارکوم این است که یک تیم قوی متشکل از بهترین جراح سارکوم، آنکولوژیست و رادیوتراپیست پرونده درمانی فرد را پیگیری کنند.
تیم سه نفره مکمل هم هستند و شیمی درمانی و رادیوتراپی به عنوان روش های درمانی مکمل در کنار جراحی انجام می شود. همین موضوع باعث می شود که احتمال درمان قطعی سارکوم افزایش پیدا کند.
شواهد نشان می دهد در مواردی که شیمی درمانی و رادیوتراپی در کنار جراحی انجام می شود افراد درمان موفق تری داشته اند.
بهترین جراح سارکوم چه خصوصیاتی دارد؟
بهترین جراح سارکوم دارای ویژگی هایی است که با توجه به آن ها می توانید انتخاب درستی داشته باشید:
- آگاهی و دانش دقیق علمی در خصوص انواع تومور ها مخصوصاً سارکوم: در واقع آگاهی علمی و دانش عمیق باعث می شود که پزشکان بتوانند تشخیص های دقیقی داشته باشند. تشخیص دقیق نهایتا به انتخاب بهترین روش درمانی و افزایش موفقیت درمان می انجامد.
- تجربه و مهارت؛ جراحانی که تجربه زیادی در انجام انواع روش های درمانی و جراحی دارند قطعا در روند جراحی مشکلات احتمالی را بهتر پشت سر می گذارند. برای مثال در روند جراحی یک بیمار احتمال دارد مشکلی رخ دهد که دانش نتواند به کمک جراح بیاید. در این موارد پزشک جراح با توجه به تجربه ای که دارد می تواند معظل ایجاد شده را از برطرف کند.
- برخورداری از کارنامه کاری موفق و قابل دفاع؛ در صورتی که سابقه فعالیت های درمانی و جراحی وی قابل دفاع باشد با خیال راحت می توانید به وی اعتماد کنید و روند درمان را به وی بسپارید.
- رعایت اصول اخلاقی و برخورداری از وجدان کاری؛ این مساله باعث می شود که پزشک تمامی نکاتی که در خصوص بیماری شخص وجود دارد را صادقانه با وی در میان بگذارد. بنابراین شخص می تواند با آگاهی دقیق تر وارد روند درمان شود.
- تشخیص دقیق میزان پیشروی بیماری سارکوم
- تشخیص بهترین روش درمان برای بیماری سارکوم
- استفاده از انواع ابزارآلات پزشکی در روند جراحی؛ در مواردی از بهترین و نوین ترین ابزارآلات برای جراحی استفاده می کنند. همین ابزار ها امکان اقدامات گسترده ای را در طی جراحی فراهم می کنند.
جراحی سارکوم
نتیجه گیری
در نهایت بهتر است این نکته را یادآور شویم که متاسفانه سرطان سارکوم از جمله سرطان های خطرناک است. اما در صورتی که به موقع تشخیص داده شود و جراحی آن توسط جراح ماهر انجام شود درصد موفقیت آن تا 95 درصد گزارش شده است.
بنابراین توصیه می کنیم که در هنگام انتخاب بهترین جراح سارکوم نهایت دقت را داشته باشید. زیرا مهارت و توانمندی پزشک جراح سارکوم تاثیری غیر قابل انکار در موفقیت نتیجه جراحی خواهد داشت.
متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه
سلام ممنون از توضیحاتتون.
هر برآمدگی توده مانندی توی دست ممکنه سرطان باشه؟
سلام به شما
نیاز به معاینه و بررسی است.
بعد از جراحی که خارج میشه دیگه به قسمت های دیگه بدن سرایت نمیکنه؟
سلام به شما
به ویژگی های تومور و وضعیت بیمار بستگی دارد.
سلام آقای دکتر، ارادتمندم
من دو مرتبه عمل توده استخوانی کردم و حالا ارتروز زانو پیدا کردم. زانوم خیلی خشک میشه؛ نظر شما درباره درمان بنده چیه؟
ممنون از توضيحات دقيق و كاملتون
سلام به شما
ممنون
سلام خانمم ۲۲ سالشه سارکوم نسج نرم در قسمت ران داشت و الان عمل شده بعد یکسال از جراحی اللن دوماهه حامله است ایا مشکلی برای بچه در اینده پیدا نمیکنه لطفا راهنمایی کنید ممنونم
اگر یک سال از شیمی درمانی و رادیوتراپیشون گذشته باشه مشکلی به وجود نمیاد
سلام دکتر جان بعد از عمل سارکوم نسج نرم در ران ایا بارداری مشکلی نداره و روی بچه در اینده تاثیر نداره
باید حداقل یک سال از رادیوتراپی و شیمی درمانی بگذره بعد اقدام به بارداری بشه
سلام ببخشید من در شهرستان شاهرود هستم یک ماه قبل متوجه یک برجستگی روی ساعدم شدم سونوگرافی و ام ار ای رفنم به یک پزشک سرطان یک ارتوپد و یک جراح نشان دادم گفتند چیز خاصی نیست دو ماه دیگر مراجعه کن. اما خیلی ناراحتم بعضی وقت ها در همان ناحیه یا قسمت های دیگر دستم احساس خارش مور مور می کنم و حساس شدم می ترسم بزرگتر شده باشد قسمت روی ساعدم نیز کمی ورم دارد و رگهایش تیره تر از دست دیگرم است
سلام. و احترام مرد و ۴۵ سال سن دارم . سه سال پیش با مشاهده ضایعه ای کوچک به اتدازه نخود در ناحیه پشت، پشت قفسه سینه توراکس چسبیده به دنده خلفی توسط پزشک جراح عمومی عمل جراحی شدم و بعد از پاتولوژی فهمیدیم که سارکوم بافت نرم با گرید یک است و مجددا بعد از حدود ۷ ماه بنا به پیشنهاد متخصص جراحی سرطان توسط خود جراح سرطان تحت عمل جراحی با حاشیه امن بدون متاستاز و فقط به خاطر احتیاط قرار گرفتم.وهیچ گونه شیمی درمانی یا پرتودرمانی انجام نداده ام.فقط هر هفت یا هشت ماه یکبار سی تی یا ام آر آی می گیرم .شکر خدا تاکنون که عود نکرده است. لازم به ذکر است پزشک جراح عمومی اشتباه بزرگی را در حق من کرد که بدون نمونه برداری اقدام به برداشتن تومور کرد که مجبور شدم جراحی دوم را فقط به خاطر برداشتن حاشیه امن انجام بدم. لذا هر ضایعه ای را فورا نباید برداشت.(آیا نظر بنده صحیح است؟) الان سوالم این است که پیگیری های بعدی چیه و کلا چکار باید کنم.؟ آیا درمان قطعی شده یا احتمال عود هم وجود دارد؟