مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

با دیسک کمر چه کنیم؟

دیسک کمر از جمله بیماری هایی است که بسیاری از افراد بدان مبتلا هستند. البته خوش بختانه به جهت افزایش آگاهی در زمینه این بیماری می توان گفت که انواع روش های درمانی ثمر بخشی در این زمینه وجود دارد و بسیاری از افراد می توانند به طور موفقیت آمیزی تحت نظر بهترین متخصصین روند درمان را پشت سر بگذارند. فیلم صحبت های بیمار پس از درمان دیسک کمر توسط دکتر مسعود میرکاظمی – متخصص ارتوپد در تهران را ملاحظه می کنید.

دیسک کمر چیست؟

دیسک کمر در واقع به بالشتک های از جنس غضروف موجود در میان ستون فقرات کمر افراد گفته می شود.

زمانی که این دیسک ها در ناحیه کمری با مشکلاتی روبرو شوند در اصطلاح گفته می شود که فرد دیسک کمر دارد.

دیسک کمر چیست؟

علت درد دیسک کمر چیست؟

علائم دیسک کمر

افرادی که به دیسک کمر مبتلا هستند علائم و نشانه های زیر را مشاهده خواهند کرد:

  • تجربه سوزش در نواحی عضلات کمری
  • کاهش توانایی و احساس ضعف در بخش عضلات
  • تجربه گزگز شدن پاها و افزایش حالت خواب رفتگی پاها
  • مهم ترین علامت دیسک کمر دردی است که در بخش های پاها تجربه می شود به طوری که این درد به بخش های مختلفی منتشر می شود.
  • کمر درد شدید از دیگر علائم دیسک کمر است البته این علامت در برخی از افراد مشاهده می شود.

 

دیسک کمر خفیف و شدید

یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که دیسک کمر نیز همچون بسیاری از بیماری ها از درجه خفیف تا شدید دسته بندی می شوند که دارای علائم مخصوص به خود هستند.

برای مثال دیسک کمر شدید با درد هایی همراه است که از ناحیه کمر شروع می شود و تا بخش های پایینی مثل باسن و حتی تا پاشنه پا ادامه دار می شود.

دیسک کمر خفیف هم در مواردی تاثیرات آشکاری روی اعصاب پاها می گذارد و موجب می شود که درد هایی در نواحی کمری و پاها ایجاد شود.

 

ساختار دیسک کمر

دلیل درد کمر

درمان دیسک کمر با جراحی

جراحی نیز از جمله روش های درمانی برای درمان دیسک کمر است که از اخرین گزینه های درمانی می باشد. از این رو افرادی که به پزشکان مختصص ارتوپد مراجعه می کنند بعد از این که روند معاینات و بررسی های لازم انجام شد در خصوص نوع روش درمانی تصمیم گرفته می شود.

ابتدائا از سایر روش های درمانی برای درمان دیسک کمر کمک می گیرند در صورتی که پاسخ درمانی مناسبی دریافت نشد به روش جراحی روی می اورند.

جراحی دیسک کمر به روش جراحی با تکنیک های متعددی قابل انجام است که تکنیک انتخاب شده برای افراد مختلف بسته به شرایطی که دارند تعیین می شود.

درمان درد دیسک کمر

درد دیسک کمر

درمان دیسک کمر بدون جراحی

در طول سال های اخیر انواع روش های غیر جراحی برای درمان دیسک کمر بکار گرفته می شود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لیز درمانی؛ لیزر ها از ابزار الاتی است که در طول دو دهه اخیر جایگاه خوبی در بخش های درمانی و زیبایی پیدا کرده اند و توانستند تاثیرات درمانی غیر قابل انکاری در درمان دیسک کمر بگذارند.
  • اوزون تراپی؛ اوزون درمانی نیز از جمله روش های درمانی غیر جراحی برای درمان دیسک کمر است. در این روش با تزریق گاز اوزون می توانند به درمان دیسک کمر بپردازند.
  • روند درمانی این گونه است که می توانند با تزریق اوزن داخل دیسک کمر به کاهش درد و بهبود وضعیت دیسک ها در نواحی کمری کمک کنند.

درمان دیسک کمر

راه های درمان دیسک کمر

نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر

نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر از مهم ترین موضوعاتی است که در درمان دیسک کمر مطرح می شود.

واقعیتی که وجود دارد در دیسک کمر مهم ترین مشکلی که ایجاد می شود این است که دیسک ها بیرون زدگی پیدا می کنند و آسیب می بینند.

در صورتی که افراد در مراحل اولیه ابتلا به این مشکل استراحت کافی داشته باشند و در اثر افزایش استراحت فشار کمتری به نواحی کمری وارد کنند می توانند روند ترمیم مشکل ایجاد شده در نواحی دیسک کمر را بهبود بخشند.

نحوه استراحت باید بدین شکل باشد که دو روز به طور کامل استراحت مطلق داشته باشد و تنها دلیلی که موجب می شود فرد از رخت خواب خود خارج شود رفتن به دستشویی است. البته در صورت امکان نیز در همان تخت با بکارگیری لگن این کار را انجام دهند.

نحوه خوابیدن نیز به صورت طاق باز و خوابیدن به پهلو باشد. بهترین نوع خوابیدن وضعیت خوابیدن به شکل دوران جنینی می باشد.

 

نتیجه گیری

در تمامی طول نوشتار مهم ترین اطلاعاتی که در زمینه دیسک کمر و علائم مربوط به آن وجود دارد را در اختیارتان قرار دادیم.

در آخر توصیه ای که خواهیم داشت این است که حتما در صورت بروز علائم و نشانه ای غیرطبیعی به بهترین متخصصین ارتوپدی در تهران مراجعه کرده و با بررسی های دقیق تشخیص های دقیق را از سوی اینان دریافت کنید. زیرا که شرایط افراد مختلف متفاوت می باشد و احتمالا تجویز های مختلفی برای افراد وجود خواهد داشت.

درخواست-مشاوره-با-دکتر-میرکاظمی

متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *