مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی

رهبری یک زندگی دیابتی به هیچ وجه کار آسانی نیست، حال نیاز به تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی را به آن اضافه کنید. جراحی گاهی اوقات می تواند سردرگمی زیادی ایجاد کند. اگر در حال خواندن این مقاله هستید، به احتمال زیاد شما یا شخصی که می شناسید، مبتلا به دیابت هستید و می خواهید بدانید که آیا TKR برای دیابتی ها بی خطر است، آیا عوارض بعد از جراحی وجود خواهد داشت. امیدواریم در این مقاله به بسیاری از باورهای غلط در مورد تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی و اقداماتی که می توان برای پیشگیری از ترومای قبل و بعد از جراحی انجام داد، پرداخته شود. در گذشته که عضله را برای رسیدن به تعویض مفصل برش می دانند، بهبودی دردناک بود و حدود یک ماه طول کشید تا فرد بهبود یابد. با این حال، با جدیدترین جراحی تعویض زانو بدون درد و با حداقل بخیه، اکثر بیماران عادی در همان روز شروع به راه رفتن می کنند و پس از یک هفته به زندگی عادی باز می گردند.

جراحی تعویض مفصل

دیابت چه تاثیری بر جراحی تعویض مفصل دارد؟

جراحی و بیهوشی باعث ایجاد التهاب در ناحیه تحت عمل می شود و بدن با ترشح آدرنالین، نورآدرنالین، کورتیزول، گلوکاگون و سایر هورمون ها، پاسخ خود ایمنی را آغاز می کند. در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، این امر مقاومت به انسولین و سطح گلوکز را در بدن افزایش می دهد. این می تواند باعث افزایش قند خون و منجر به عفونت عمیق بافت شود. در نهایت، نتایج جراحی را تحت تاثیر قرار می دهد. هر روش جراحی صرف نظر از اینکه چقدر ایمن باشد، استرس زیادی بر بدن انسان وارد می کند. بیماران دیابتی به طور ذاتی دارای سیستم ایمنی، عضلات و بافت های بدن ضعیف هستند. این ضعف بر بهبودی کلی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی تاثیر می گذارد.

عوارض احتمالی تعویض مفصل در افراد دیابتی

دو مطالعه منتشر شده در ژورنال استخوان و مفاصل در سال های 2014 و 2009 – از دانشگاه سیچوان در چین و دانشگاه دوک در کارولینای شمالی – نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت با خطر قابل توجهی بالاتری از عوارض پس از جراحی روبرو هستند. این موارد می تواند شامل عفونت زخم، سکته مغزی، ترومبوز ورید عمقی (لخته خون)، شکستگی در اطراف ایمپلنت و شل شدن مفصل باشد، به ویژه زمانی که دیابت بیمار به خوبی کنترل نشده باشد.

گیف مفصل زانو

گمان می‌رود که قند خون بالا، علامت بارز دیابت، از طریق اثرات نامطلوب آن بر بسیاری از اندام‌ها و فرآیندهای بدن، باعث عوارض جراحی می‌شود. جراحان ارتوپدی تخمین می زنند که احتمال خطر 2 درصدی در  جراحی های تعویض مفصل زانو در بیماران مبتلا به دیابت وجود دارد. بر اساس تحقیقات آن ها، برخی از موارد نادر در حدود 1 درصد، به طور کلی، از عفونت های بعد از عمل رنج می برند.

زانوهای سفت

بافت اسکار آسیب دیده اغلب به عنوان یک مانع در حرکت زانو ثابت می شود. در شرایط خفیف، این مشکل معمولا از طریق تمرینات فیزیوتراپی برطرف می  شود. در شرایط شدید، تجزیه بافت اسکار باید انجام شود.

مشکلات عصبی

به طور کلی یک مشاهده رایج نیست، اما گاهی اوقات بافت عصبی آسیب می بیند و باعث بی حسی در پای مربوطه می شود. با این حال، بیمار باید خود را در چند ماه یا بیشتر با توسعه بافت های جدید بهبود بخشد.

آسیب به شریان

شریان های ضروری مستقیما در پشت زانو قرار دارند، بنابراین تعویض زانو در واقع می تواند باعث ایجاد فشار بر روی  رگ ها و آسیب به آن شود. با توجه به این واقعیت که شریان ها منبع تامین خون اکسیژن به سلول های زانو هستند، یک خطر محسوب می شود.

عفونت ها

جراحی نادرست یا هر گونه اشتباه مرتبط با  روش های جراحی از علل عفونت است. با این حال، این یک مورد بسیار نادر است.

اقدامات قبل از جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی 

وقتی صحبت از بیماران دیابتی و هیپرگلیسمی به میان می آید، نمی توانیم به اندازه کافی روی این موضوع تاکید کنیم. دیابت نوع 1 یا نوع 2، بسته به سابقه پزشکی بیمار باید یک رژیم دقیق قبل از عمل با هدف کنترل دیابت و کاهش خطرات ایجاد شود.

  • مدیریت پزشکی: هنگامی که برای اولین بار به ارتوپدی خود مراجعه می کنید، غربالگری دقیق برای دیابت و بیماری های مرتبط با آن مهم است. بر این اساس، همکاری با متخصص دیابت، برنامه ای برای آماده سازی شما و بدن شما برای جراحی مهم است. تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی ممکن است نیاز به مدیریت پزشکی سطح قند خون و هر گونه مشکل دیگری مانند فشار خون بالا، نارسایی کلیوی و غیره داشته باشد. به غیر از مدیریت پزشکی، پزشک ممکن است رژیم غذایی و فیزیوتراپی خاصی را برای آماده شدن برای جراحی پیشنهاد کند.
  • توصیه می شود با یک متخصص تغذیه جراحی مشورت کنید که می تواند به شما کمک کند بهترین رژیم غذایی را برای آماده شدن جراحی زانو دریافت کنید.

اقدامات بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی 

پس از جراحی، یک بیمار دیابتی با کنترل بیشتر پارامترها می تواند در عرض یک یا دو روز شروع به راه رفتن کند. مدیریت پزشکی بیماری‌های دیابتی و بیماری ‌های همراه برای جلوگیری از هر گونه عارضه بعد از جراحی که ممکن است ایجاد شود، ادامه می‌یابد.

برنامه ورزش و رژیم غذایی برای چند ماه ادامه می یابد تا بیمار به زندگی عادی خود بازگردد. بنابراین همانطور که تاکنون خوانده اید بیماران دیابتی می توانند تحت مراقبت های حرفه ای به روشی ایمن تحت عمل جراحی تعویض زانو قرار گیرند. به خصوص تکنیک های کم تهاجمی که شامل برش و چسبندگی و جابجایی کمتر بافت است، عمل جراحی و بهبودی را بسیار راحت می کند، حتی بیماران دیابتی پس از جراحی هیچ مشکلی در بهبودی ندارند.

درخواست-مشاوره-با-دکتر-میرکاظمی

متخصص ارتوپدی و تورماتولوژی و آسیب های ورزشی
فلوشیپ جراحی تومورهای استخوانی و عضلانی
عضو انجمن بین الملی حفظ اندام امریکا و اروپا ( ISOLS )
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ( IOA )
استاد یار دانشگاه

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *